„N-am noroc, ce să fac?” Îl fac cu mâna mea.

imagesNu ştiu cum reacţionează alţii sau cum ar trebui să reacţioneze dar eu, când am în faţă un pahar umplut pe jumătate, aproape în toate cazurile spun că am un pahar pe jumătate plin. Da, văd partea plină chiar dacă unii spun că asta e sinonim cu naivitatea sau ignoranţa. Nu cred asta şi viaţa, atât cât a fost şi aşa cum a fost până acum, nu mi-a dat de înţeles că e greşit modul ăsta al meu de a aduna zile. Sigur, nu merg pe stradă adunând panseluţe şi cântând cu păsările cum făcea Albă ca Zăpada dar nici cu capul plecat şi plină de nervi pentru că plouă în septembrie, nu o să mă vedeţi. Dacă ceva nu-mi convine şi consider că pot rezolva, spun frumos şi încerc să rezolv. Dar să stau bosumflată zile-ntregi că s-a scumpit gazul, nu mă defineşte.
Ca să nu o mai lungesc, să vă spun ce-am „păţit”.

Am intrat într-un magazin să îmi iau ţigări (mda, ştiu că nu-i de lăudat dar trecem elegant peste asta. Copii, nu faceţi ca mine! ). Am nimerit fix la promoţie. Ideea e simplă : la două pachete cumpărate, primeşti un alt pachet. Ştiam promoţia, am mai „profitat” de ea dar de data asta era ceva în plus în sensul că, pentru a primi pachetul, trebuia să mă joc puţin.
Mi-a întins tableta pe care era un chenar cu aproximativ 50 de biluţe în spatele cărora trebuia să descopăr 3 simboluri ale mărcii respective. Simplu! Apăs prima biluţă, fata face ochii mari, ia tableta, butonează, iar o întinde. Iar apăs, iar apare ceva ciudat, iar o ia, iar resetează, mă priveşte ca pe o mumie care cântă „I want to break free”, iar o întinde. Am crezut că e defectă, am întrebat, tipa s-a fâstâcit şi nu m-a lămurit. A treia oară apăs, apare simbolul, apăs iar, apare altul, apoi altul. Yupiiiii! Trei simboluri. Tipa apasă un butonaş şi se „dezvăluie” întreg chenarul. Îmi arată că între cele 50, unul singur era cel greşit.
Şi atunci se aprind în capul meu două beculeţe : unul care-mi spune că tipa a fost extrem de drăguţă şi a ţinut morţiş să-mi ofere acel cadou (vorba vine, interesul era al ei dar să-i dăm Cezarului ce-i al producătorului de pipe fine) şi al doilea…. eheiii, al doilea mai că m-a făcut să sar de bucurie. Am întrebat dacă la cele două încercări s-a blocat tableta sau e chiar ce cred eu şi anume că am apăsat de ori fix pe cel greşit. Mi-a zis că nu s-a blocat. Am întrebat apoi dacă a mai păţit cu cineva asta. M-a asigurat că sunt unică. Deci : din 50 de biluţe, una singură era incorectă, tocmai ca să fie mică şansa de a-l găsi şi să dea senzaţia omului că a avut noroc şi poate beneficia de super-oferta lor. Şi eu fix pe ăla l-am nimerit. De două ori şi din prima încercare. Ei, dacă alţii s-ar da de ceasul morţii că „mamă ce ghinion pe mine, tocmai pe ăla dintre toate”, eu am fost atât de mândră de „realizarea” mea că iar mi-a venit să mă pup în oglindă.
Acum serios, spuneţi voi. Ce şanse sunt? Trebuie talent pentru asta.

Şi tot din categoria asta a gândirii „feng-şui”, vă spun cu mare bucurie că mâine lucrez. Dar nu pentru că şeful meu e ignorant sau că nu dă doi bani pe ziua de 8 Martie. NUUUU! Lucrez mâine pentru că mă apreciază atât de mult încât ştie că fară mine, ziua n-are farmec şi ar fi păcat să nu se puncteze aşa cum se cuvine o zi ca asta.

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

53 de răspunsuri la „N-am noroc, ce să fac?” Îl fac cu mâna mea.

  1. fosile zice:

    Succes in continuare!

    Apreciază

  2. Cosmisian zice:

    O forma de optimism noua in patria noastra ar fi ca atunci cand constati ca paharul iti e pe jumatate plin sau gol, sa iei un altul mai mic, mult prea mic si sa torni plinul celuilalt. Asa ai avea paharul plin, plin ochi. Cat tine de probabilitatea de a nimeni unul nosimbol din 50, sa ne ajute cineva cu matematici pe tastatura. Sigur poti spune: ” De ce mi se intampla toate astea mie?”

    Apreciază

    • Da, ar ajuta un calcul sa vedem clar probabilitatea. Oare se face cu permutări sau cum? 🙄
      Eu nu am spus asta, nu mă întreb de ce mi se întâmplă mie. Bine, uneori mă întreb de ce nu păţesc şi alţii dar asta e altceva 😀 😀

      Apreciază

      • Cosmisian zice:

        Permutari de 50 de bile, luate cate… Dar e un pic mai multa matematica, pentru ca ai 50 de bile cu una fara simbol, dar si trei incercari. Probabilitatea de a nimeri de doua ori este infima, dar trebuia premiata.

        Apreciază

        • Am uitat să spun dar cred că s-a înţeles că bila greşită şi-a schimbat locul după ce tipa a resetat. Deci prima dată prima apăsare stânga sus, wrong. Reset. A doua încercare click undeva la mijloc, wrong. Sunt tare sau cum? 😀

          Apreciază

          • Cosmisian zice:

            E din ce in ce mai complicat, pentru ca cele 50 de bile isi schimba locul. Chair avem nevoie de un matematician… sau, nu… sa nu ne complicam in zadar, ca nici fetei nu i-a luat mult timp sa efectueze resetul :))

            Apreciază

  3. july zice:

    Sa-ti urez sa ramai unica ….sa nu… 🙄 Sa-ti fie norocul aproape cand ai nevoie !

    Apreciază

  4. Ştefania zice:

    Eu zic că ai fost foarte norocoasă, potecuţă, ai întâlnit o persoană, care nu te-a lăsat să pierzi!
    Trebuie să fii recunoascătoare pentru asta! 🙂

    Apreciază

  5. vax-albina zice:

    Îl bănuiesc pe șef de intenția de a-ți face un cadou la momentul potrivit. Fără gânduri ascunse. Împărțim jumatea plină a paharului ori nu? La mulți ani, potecuță.

    Apreciază

  6. Doua „esece” fac cat un succes. Iti dai seama ce fac doua „succesuri” ? 🙂 Si daca maine lucrezi probabil ca o sa-ti dea liber luni, sa te dregi dupa cele 44 de pahare!

    Apreciază

  7. Imaginea aleasa de tine pentru a sugera norocul mi se pare hazlie rau, ca sa nu mai spun ca „emoticoanele” alese m-au amuzat copios. Servici usor maine!

    Apreciază

  8. alexa zice:

    :)) mult noroc!

    Apreciază

  9. psi zice:

    şi eu lucrez mâine: aspir, spăl, gătesc, calc… şi dacă mai rămâne ceva energie atunci o să cat lată… pe pervaz. dar îţi spun de azi la mulţi ani, că senectutea, maică, senectutea…

    Apreciază

  10. Eu zic să joci la loto! Cu norocul tău, poate nimerești exact cele șase numere. Șansa e de unu la 16 milioane, deci ești omul potrivit. 🙂

    Apreciază

  11. alinalerca zice:

    Ești fenomenală, Potecuțo! 😀 O zi excelentă pe mâine, cine știe ce surprize te mai așteaptă! :))

    Apreciază

  12. danratziu zice:

    Programul dorea sa renunți la fumat…:)). Gandește-te la treaba asta.:-)
    La mulți ani!

    Apreciază

  13. Ana zice:

    Hai ca sefu’ te „iumbeste” , d-aia prestezi azi! 😛
    Si lasa fumezatu’….nu e bun la ten! 😛
    Si inca ceva :”LA MULTI ANI!” :*

    Mai ti minte melodia? 😀

    Apreciază

  14. Aliosa zice:

    La Multi Ani de 8 Martie ! 🙂
    Doamnele care lucreaza la stat au liber azi ………………
    Daca te-ai dus la MUNCA de 8 Martie fara sa te oblige ” seful”,
    nu-i nici o problema ………..!! 🙂 🙂
    Pentru MAMELE care nu mai sunt printre noi…………….

    Aliosa.

    Apreciază

  15. Mugur zice:

    De data asta cred că în jumatatea plina a paharului ai dat peste cea goală!
    Dar, cum tot răul poate fi spre bine, ai câștigat premiul!
    Așa da!
    La mulți ani!

    Apreciază

  16. Bursucel zice:

    Ufff, semnatul condicii la muncă e clar ghinionul norocului de-a di frumoasă și deșteaptă, asta mi-i clar… 😉

    Apreciază

  17. arakelian zice:

    Potecuto, esti fenomenala! Am citit savuroasa ‘aventura’ cu zambetul pe buze. Doar stiam ca vine partea plina a paharului.
    Cat despre probabilitati, din 50 de bile, una nasoala, este 1/50. Sa o nimeresti si a2a oara este: 1/50 x 1/50.
    Deci eu zic ca s-a stricat ceva, fie la tableta ( e facuta de oameni, in china :D, la norma ), fie la alinierea planetelor tale. Ai jucat si la loto?

    P.S. Un 8 martie fericit.

    Apreciază

Lasă un comentariu