Rugă învelită-n vis

indexMi-am strâns culorile într-un colţ de gând şi le-am împachetat în neuitare. Am avut grijă să le aşez într-o ordine firească să nu se amestece prea mult pentru că mi-e teamă azi de necunoscut, de incertitudinea unui albastru în care a picurat un strop de roşu. Nu aş vrea să se cearnă peste ele firicele din praful timpului ce-şi grăbeşte paşii peste ridurile ceasornicarului tăcut. Le voi da unui pictor şi-l voi ruga să-i fie milă de pânza albă ce aşteaptă să-i fie croită povestea. Un va fi în nunaţe calde ce-şi vor spăla pleoapele în dimineţi cu parfum de liniştire. 
Fii blând, Bătrâne, şi ia-mi secunde! Fă din ele zâmbete şi aşează-le pe chipuri încremenite! Fă-le mângâiere şi alungă spaime, fă-le palme calde şi şterge lacrimi, fă-le zi de mâine şi dă-o celor ce acum se roagă! Fă-le, Bunule, viaţă şi o dă celui ce imploră şanse! Ia de la mine, pictore, toate culorile şi desenează arc de bleu peste tâmple ce nu mai pot privi în sus. Amestecă nuanţe şi fă-le, la picioare, covor din flori de câmp să le fie lină înaintarea. Te rog, pictore, lasă-mi mie pânza imaculată. Din alb şi negru îmi voi trasa o linie continuă. Mă voi juca apoi cu punctele până voi umple albul şi voi putea atunci să mă odihnesc.
Te rog, Bâtrâne, să nu uiţi ce te-am rugat iar dacă nu-ţi ajug secundele, ia-mi ore din câte mi-au rămas şi fă-le ani pentru cei ce încă speră! Şi… atunci când termini, atunci când va fi să fie bine, te rog, Bâtrâne, întoarce-te cu pensula înmuiată-n senin şi lasă o picătură pe pânza mea. Atât! O singură picătură. Când peste gri va apărea o pată de cer, voi înţelege că tâmple încruntate azi, şi-au regăsit speranţa.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Suflet pe poteci și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Rugă învelită-n vis

 1. july zice:

  Negociezi cu timpul ? 🙄 Asta-i mita, spaga, ii oferi un tablou de vis, sa-i distragi atentia . 😀

  Apreciază

 2. Bursucel zice:

  Cuvinte n-am prea multe, dar… Tot ce sper e ca Bunul să-ți aducă repede pata de culoare, că tare urâcios mai e griul…
  Împreunez și eu mâinile și spun Să-ți fie ruga ascultată! 🙂

  Apreciază

 3. Oana zice:

  Frumoase gânduri. Mulţumiri pentru ele!
  Tu să fii bine!

  Apreciază

 4. Nu-s eu cel cu ghemul timpului, dar am în zestre câteva culori din care ți-aș putea oferi: din albastrul ochilor, roșul inimii și verdele sufletului mereu tânăr. Nu trebuie decât să-mi faci un semn cu o aripă de gând.

  Apreciază

 5. Mai pun si eu o ruga de la mine desi nu prea stiu sa ma rog… Dar un gand bun in plus nu strica niciodata. Si Bunul e bun si asculta.

  Apreciază

 6. Simona zice:

  Frumoase gânduri…..

  Apreciază

 7. Sorina zice:

  Un tablou plin de culorile iubirii… acompaniate de muzicalitatea vibranta a unui suflet impletit din suferinta, bucurie, nostalgie, compasiune…
  Nu stiu din ce strafunduri de dureri ti-a tasnit ruga… dar stiu ca Bunul e indescriptibil de bun… si intotdeauna da celui care Ii cere cu suflet frumos! 🙂

  Apreciază

Comentariile sunt închise.