Ninge cu mirare…

imagesZiua pare că nu-şi grăbeşte paşii, ar mai sta puţin ascunsă ca şi cum nu ar vrea să întrerupă minunatul spectacol nocturn în care fulgii se iau la întrecere cu secundele şi tăcerile se risipesc într-un contur nedesluşit. Vântul se joacă lăsându-se acoperit de zăpada pe care braţele lui a ridicat-o dintr-o suflare. Se scutură rapid şi repetă jocul iar şi iar, asemeni unui copil care se cere legănat. Nu vrea să fie văzut alintându-se însă câte un scârţâit de poartă îl dă de gol dar se opreşte imediat şi, pentru o clipă, pare că îşi ţine răsuflarea. Nu se poate abţine mai mult şi îşi reia jocul aruncând în zări fărâme de alb doar ca să se ghemuiască apoi sub ele şi să se amuze de tâmplele-i ninse. Bietul de el, nu ştie că-i sunt ninse de timp şi nu de fulgi….
Invizibili oameni de zăpadă îşi ning iluziile şi le transformă-n covor pentru paşii apăsaţi ai celor care se încăpăţânează să-şi poarte visul spre lumină. Când ninge, se amestecă visele cu iubirile netrăite, poveştile din viaţă cu basmele fără final, încărunţesc copacii de uimire şi se acoperă toate cu înţelesuri şoptite. Când ninge, se cern speranţe şi se spun poveşti. Trebuie doar să înveţi să asculţi…
Îmi fac cărare printre toate şi încerc să nu le strivesc, calc atent deşi ecoul fiecărui pas străpunge, nemilos, liniştea din jur. Ninge peste mine, ninge peste toate….
Încerc să fac un bulgăre în care să adun măcar o parte din toate cele la care am visat cândva dar zăpada se topeşte imediat ce o ating. Mi-e jar în suflet, străinule, topesc zăpezi…
Ninge peste toate şi-n mine se arde….

P.S. Nu mi-am pierdut minţile (de tot 🙄 ), ştiu că am scris recent tot despre zăpezi şi posibil să enerveze asta. Am o scuză. Am vrut să vă povestesc ceva legat de zăpadă şi după ce am descris „decorul” mi-am dat seama că nu se mai potriveşte cu povestea. M-am lăsat dusă de …. nămeţi. Mă iertaţi? 🙄 Las povestea pe mâine. Dacă nu mă rătăcesc până atunci….

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Suflet pe poteci și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

27 de răspunsuri la Ninge cu mirare…

 1. Mugur zice:

  Ne-ai spus povestea viselor în alb și nea, povestea noastră, a tuturor, poveste fără de sfârșit!
  Visăm în alb și ne purtăm visele cu noi, dar mai încercăm uneori să le aruncăm în jur, să acoperim griul ce stăruie într-un fel de permanență, și să transformăm totul în covor de nea pufoasă. Dar, căldura noastră interioară topește imediat pufosul alb, spre a redescoperi incertul gri, cel ce s-ar fi vrut ascuns cât mai în adânc!

  Apreciază

 2. Am venit cu forțe proaspete să te dezăpezesc! Cling! E un cântec drag mie!

  Apreciază

 3. Auzi la ea, daca o iertam…poti sa ne daruiesti in ficare zi cate o poveste cu zapezi si noi iti vom multumi din inima. Multumim!

  Apreciază

 4. july zice:

  Era vremea si pentru putina zapada sa bucure copiii . Toti se intreaba pe FB daca merg la scoala 😆 La mine ploua, si tot este agitatie daca se merge sau nu !

  Apreciază

 5. Andrei zice:

  Ehhh..cat de mult am asteptat-o,draga de ia, iarna…si acum ca a venit, abia astept sa scap de ea!Hai primavara, grabeste-te!

  Apreciază

 6. Ninsoarea de pe Potecuță e lină și prietenoasă, iar vântul e duios și timid. Ele nu ne pot face rău, precum stihiile de afară care au îngenuncheat o parte din țară și au făcut victime omenești.

  Apreciază

 7. Ce bine era sa ninga NUMAI cu mirare! Ca aia nu trebuia evacuata cu roaba din curte si nici nu cred ca trecea de genuchi… 🙂

  Apreciază

 8. succesulpe zice:

  Povesteste tu acolo linistita si nu iti face probleme despre ce gandim noi.
  Cand nu vom mai putea, vom racni la tine 😆

  Apreciază

 9. Bursucel zice:

  Eu, Potecuță, prefer să rămân troienită în povestea asta, da? E frumoasă, zău! 🙂
  Iar nămetele… ehe! Mă leagănă așa frumos, că tare mi-e că o să adorm aici și o să mă fac de poveste și eu… 😳
  (îi zici tu să se mai domolească un picuț? Că-i nămetele tău doar… 😉 )

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s