Zâmbet cald pe ram de brad. Pentru voi!

imagesDragii mei dragi! Aş avea multe să vă spun dar voi sunteţi ocupaţi şi nu vreau să vă reţin. Vă bat timid în poartă şi cu mâinile îngheţate dar cu sufletul cald, vreau să vă mulţumesc. Mulţumesc fiecăruia în parte pentru fiecare pas făcut pe potecile mele de dor. Le-aţi făcut mai frumoase şi mai primitoare. Vă mulţumesc pentru fiecare rând scris din suflet pe blogurile voastre. Am râs, am plâns, am învăţat, am tras concluzii întrând la voi în căsuţe dis de dimineaţă sau târziu în noapte. De multe ori plecam uşor, fără să las urme şi pentru asta trebuie să vă rog să mă iertaţi. Uneori rândurile voastre mă făceau să mă simt mică, neînsemnată şi mă intimidam, nu aveam curajul să comentez. Uneori găseam atâta suflet, încât simţeam că ar fi nedrept să las cuvinte acolo unde se cerea doar linişte şi simţire. Dar vreau să ştiţi că fiecare postare, chiar dacă trecea „nemarcată” de mine, a contat. Aş pune link către fiecare în parte dar ar însemna să vă trag de mânecă şi nu pot face asta acum când altele sunt priorităţile voastre. Toţi contaţi mult pentru mine, pe toţi vă simt aproape şi pentru asta mă înclin şi vă mulţumesc!

Am văzut că se tot caută „spiritul Crăciunului”. Nici eu nu mai ştiu ce înseamnă, s-a pierdut printre firme colorate şi vitrine strălucitoare care nu fac decât să întunece priviri şi să reducă la tăceri glasurile celor care ar striga că nu pot, că nu mai pot, că nu au…..
Dacă înlăturăm „sclipiciul”, dacă stingem luminile puternic colorate şi dăm, pentru o clipă, cutiile de cadouri deoparte, dacă ne oprim preţ de o respiraţie din goana după nimic, o să îl găsim în noi. El stă ascuns acolo şi aşteaptă. În locul luminiţelor, aprindem o lumânare şi şoptim o rugăciune. Simplu şi curat. Asta înseamnă, pentru mine, „Spiritul Crăciunului”.
De Crăciun, chiar şi în casele în care-i frig, se aprinde focul în suflete ca „să-i fie cald lui Dumnezeu aflat în toţi aceştia”.
Vă doresc tuturor Sărbători cu bine! Vor fi mese mai sărace sau mai bogate, case mai pline de colindători şi case la poarta cărora nu va bate nimeni dar cu toţii vom simţi această Sărbătoare. Mulţumim pentru ce avem şi nu cerem socoteală pentru ce nu avem.
Aşez gândurile mele bune pe crenguţele din bradul vostru şi vă urez, tuturor, Crăciun Fericit!
Aş vrea să vă colind, dacă mă primiţi. Mi-a fost aproape imposibil să aleg o colindă, sunt atât de multe aproape de sufletul meu. Dar pentru că e bine „să nu-i uităm pe cei mai trişti ca noi”, am ales asta pentru că m-au impresionat mult versurile. Vă las să ascultaţi cu sufletul….

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Suflet pe poteci și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

41 de răspunsuri la Zâmbet cald pe ram de brad. Pentru voi!

 1. Cand amicii, prietenii, familia se strang in juru-ti la o colinda, spiritul Craciunului te cuprinde… Si cum de aici, de la tine se aude cantarea, te imbratisez cu drag si-ti spun: Craciun fericit!

  Apreciază

 2. La Petite Fille de la Mer-july zice:

  Cu drag ascult, si gandurile bune, toate, sa se indrepte si spre potecile tale de dor !

  Apreciază

 3. Dragă Potecuță, am știut eu că la tine se găsește ceva din Spiritul Crăciunului pe care-l căutăm mulți dintre noi. Îți mulțumesc pentru că mi-ai dăruit și mie din emoția lui și-ți urez Sărbători Fericite și frumoase! 🙂

  Apreciază

 4. GoutteDeReve zice:

  Sărbători fericite! Şi anul ce vine să ne aducă în fiecare zi puţin din spiritul Crăciunului!

  Apreciază

 5. luciastroila zice:

  Un Crăciun fericit, Potecuţă scumpă! Frumos ai mai spus…. şi tu însemni extrem de mult pentru noi- pentru mine în special, chiar dacă de multe ori nu am arăat asta. Spiritul Crăciunului acela este. Nu contează nici luminiţele, nici magazinele pline, nici cadourile…. contează căldura din suflet. Am avut şi zile de Crăciun sărace, pot număra pe degetele unei mâini cadourile primite (şi-mi mai rămân degete) dar magia acestei sărbători şi căldura zilelor încărcate de credinţă şi linişte, nu se compară cu nimic. 🙂

  Apreciază

 6. cosmisian zice:

  Poteci de dor cu suflet cald, din ganduri bune ne-ai adus la brad. Ai stat si- ai scris cu sufletul tau bun, adesea ganduri de om bun. Eu te-am citit cum tu stii … erai asa de draga cand ne vorbeai ca am simtit sa ma ascund privind cuvinte pretioase ce ne veneau in forma gandului din rai. Tu scrie ca eu te citesc! Esti tare draga cosmisianului…

  Apreciază

 7. illusion zice:

  E mai bine ca o postare să rămână „însemnată” în suflet! Sărbători fericite, călduroase, luminoase şi cum mai vrei tu! Să ne re-citim şi în 2014 🙂

  Apreciază

 8. Stefania zice:

  Îţi doresc din toată inima, dragă potecuţă, un Crăciun Fericit, binecuvântat de Domnul întru toate, numai cu sănătate şi numai cu bucurii, alături de cei dragi ai tăi!
  Să dea Bunul Dumnezeu să ne regăsim în noul an, sănătoase şi voioase.
  La mulţi ani! 🙂

  Apreciază

  • Hehehehe, eu comentam la tine acasă în timpul în care tu erai la mine! E bine….

   Eşti o scumpă, ca de obicei! Îţi mulţumesc din suflet! Aşa să fie… să ne citim cu bine şi-n zilele ce vin!

   Apreciază

 9. Sonia zice:

  Sărbători cu bine. Cu liniște și cu cei dragi ție aproape. La mulți ani!

  Apreciază

 10. *.˛.°★。˛ °.★** *★* *˛.
  ˛ °_██_*。*./ \ .˛* .˛.*.★*Crăciun fericit!*★ 。*
  ˛. (´• ̮•)*˛°*/.♫.♫\*˛.* ˛_Π_____. * ˛*
  .°( . • . ) ˛°./• ‘♫ ‘ •\.˛*./______/~\*. ˛*.。˛* ˛. *。
  *(…’•’.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬ .
  ¯˜”*°••°*”˜¯`´¯˜”*°••°*”˜¯`¬´¯˜”*°´¯˜”*°••°*”˜¯ ´¯˜”*
  La Fee

  Apreciază

 11. krab607 zice:

  Potecuţă, lasă-mă să-ţi mulţumesc pentru faptul de a ne fi întîlnit pe cărările tale sau pe drumurile mele.
  Ştii că am emoţii pentru diseară? O să vină Moşul şi-o să dorescă să ne asculte recitînd iar eu am aceeaşi veche problemă 😉 Tu ai învăţat poezia, nu-i aşa? Ştii cum facem? Tu reciţi frumos, acolo în faţă iar eu îţi asigur spatele, clopoţind! S-o îndura Moşul şi de mine 😆
  Sărbatori cu bucurie îţi doresc! 🙂

  Apreciază

  • Aoleuuu, grea sarcină! Bine că mi-ai spus din timp să mai repet poezia până ajunge bătrânul la tine. Stai liniştită că te ajut cu drag, numai dacă am emoţii şi mă încurc, să dai tare din clopoţel să creadă Moşu’ că aşa e scenariul 😀
   Cum să te ocolească? Nu are voie să facă asta!
   Şi eu mă bucur că ne-am intersectat drumurile virtuale!
   Bucurii multe şi ţie, roşcăţico! 😉

   Apreciază

 12. tink3rbe11 zice:

  Craciun Fericit si tie Potecuta!

  Apreciază

 13. oanampop zice:

  Craciun fericit, Potecuţă!

  Apreciază

 14. Sărbători fericite şi liniştite, dragă Potecuţă! Gânduri bune pentru tine! 🙂

  Apreciază

 15. Mugur zice:

  Uite cum mă faci tu să-mi reamintesc de părintele Marian Marcus! De obicei îl ascult în perioada asta, că tare frumos le mai zice!
  Merg să aduc nuci,mere și colaci, că nu trebuie să pleci de la casa colindată fără ele!
  Mulțumesc și pentru gândurile tale bune!
  Să-ți fie căldură în suflet și în gând!
  Crăciun fericit!

  Apreciază

 16. Pingback: Din suflet, pentru suflete… | BLOG D'AGATHA

 17. kriozenit zice:

  Crăciun Fericit și Sărbători Frumoase!

  Apreciază

 18. fatadefragi zice:

  Cred ca e de ajuns sa aprindem candela din suflet ca spiritul sarbatorilor sa se trezeasca in noi.
  Craciun binecuvantat, Potecuta!

  Apreciază

 19. drstoica zice:

  Să ai sărbători fericite! Cele mai fericite! În fiecare zi a anului! 🙂
  Crezi că ne-am putea colinda și când nu se obișnuiește așa ceva? 🙂

  Apreciază

 20. Bursucel zice:

  Hmmm… nu-mi rămâne decât An Nou Fericit, Potecuță! 🙂
  Dar să știi – chiar de n-am urat sub fereastră, cu gândul am fost pe-aproape. 😉

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s