Turnuleţe, beculeţe, fără număr

indexAm vrut să scriu Jurnalul azi dar m-am împotmolit la „mă gândesc”. M-am gândit la ce „mă gândesc” şi pentru că nu mi-a venit nimic inteligent în cap, am renunţat să mă mai gândesc la ce mă gândesc. Suficient de clar? Astăzi am învăţat o chestie. Când şeful îţi dă câteva directive, e bine să întrebi „şi? Doriţi cu garnitură de cartofi sau orez?” Nu am încercat dar sunt convinsă că face bine, păstrează colectivul tânăr şi nu se instalează rutina pentru că imediat după ce ai rostit asta, cineva te va înlocui cu succes.
Zilele astea Moş Crăciun a venit în oraşul din care vă scriu cu j’ de mii de beculeţe care au costat j’ de mii de euro. Dar asta contează mai puţin că, se pare, „uauuu-urile” care s-au auzit la aprinderea lor au făcut să tresalte inimile organizatorilor care spun că e un proiect unic în Românica. Ce să spun? Dacă aş fi cârcotaşă aş spune că a fost făcut special pentru regele care este doi de fapt, să se bucure şi sufletul lor. Sau din contră, aş spune că a fost făcut în ciuda lu’ regele care este ei doi, că noi avem turnuleţe mai mari şi mai colorate decât h’are ei. Dar nu sunt cârcotaşă aşa că nu spun nimic din toate astea. Vă las pe voi să le spuneţi 😀 Vă clătiţi ochii şi revin :
2354Eeeeeei? Este că e plin de bun gust? Păi da! 😀

Şi aşa, de final că e târziu şi nu vă mai reţin, din Jurnal am păstrat „rubricuţa” AscultŞi eu ascult ceva ce vreau să vă las şi vouă că e prea frumos. Mai frumos decât turnuleţele, pe cuvânt :

Scuzaţi sunetul dar variantă mai bună nu am găsit. Să aveţi o săptâmână uşoară şi frumoasă şi plină de… ce vreţi voi, bune să fie!

Acest articol a fost publicat în Din viaţă.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

21 de răspunsuri la Turnuleţe, beculeţe, fără număr

 1. La Petite Fille de la Mer-july zice:

  Wow !! Zici ca au teleportat caravan-seraiul lui Suleyman Magnificul ! Glumesc . Copiilor le plac cat mai multe beculete, turnulete, deci daca ei au zambit si ochii le-au stralucit, e tot ce conteaza .

  Apreciază

 2. Mugur zice:

  Superb! Nu cunoșteam această melodie a maestrului!
  În seara asta aveam de gând să stau în liniște, dar m-ai trimis la plimbare, printre melodiile maestrului, căci am dat peste concertul „Degeaba”! Cred că cineva îmi ghidează pașii către cele mai potrivite lucruri ale acestei perioade. Oare totul a fost degeaba?
  Mă bucur pentru bucuria copiilor! Culorile acstea le luminează puțin copilăria. Dar mă trimit și în copilăria mea, când trei beculețe într-un brad însemnau bogăție și nu erau văzute decât la casele „boierești”! Mă cuprinde melancolia, așa că mă opresc aici.
  Să ai o noapte plăcută!

  Apreciază

  • Mi-am propus si eu sa vad concertul „Degeaba” pe net, in 15 ar fi trebuit sa fie in Sibiu dar, din pacate, s-a anulat pentru ca nu s-au vandut suficiente bilete. 85 de lei costa un bilet….
   Melodia din postare, pe versurile lui Vieru, face parte din concertul „Vremea nemaniei”, este pe net dar pe bucati.
   Sa fi fost degeaba? Nu stiu… Raspund tot cu versuri din concert :

   Apreciază

   • Mugur zice:

    Tudor Gheorghe este poate singurul care nu și-a dezamăgit niciodată spectatorii și care încă mai aduce adevărata cultură românească în fața publicului, el însuși fiind un monument al culturii noastre! De fiecare dată când îl ascult, am o strângere de inimă la gândul că, dacă dispare, nimeni nu va putea astupa golul!
    Să știi că de la tine am plecat în căutare de el, caci mereu sunt dornic să-l ascult, de fiecare dată găsind melodii necunoscute până în acel moment. Am ascultat și câteva din melodiile acelui concert, așa pe bucăți cum este el postat!
    În București, în mai multe rânduri am încercat să merg la concertele lui, dar aici avem problema că biletele se vând ca pâinea caldă, așa că le găsești foarte greu, iar eu nu am reușit niciodată. Este unul din ofurile mele cele mari!
    Eu sper, încă, să nu fi ieșit degeaba atunci, încă mai sper într-o revenire la normal!

    Apreciază

    • Pentru mine Tudor Gheorghe înseamnă mult! Cântec „de leagăn” mi-a fost „îţi scriu domniţă printr-un flutur, de la castelul zânelor, în murmurul fântânelor, sub frunze ce se scutur…” Îl ascult de mult timp, ştiu pe de rost vinilurile pe care le ascultam la un pick-up cu un ac cu multă personalitate, sărea când era mai frumos….
     În urmă ce ceva ani am ajuns la primul lui concert, aveam loc în primul rând şi când a apărut pe scenă am început să plâng şi aşa am ţinut-o tot concertul. Nu mă înţelege greşit, nu sunt fană din acelea care „leşină” la concerte, Tudor Gheorghe nu are astfel de „admiratori” crizaţi. Dar mi-au revenit în minte toate momentele anilor prea repede trecuţi….
     Şi în Sibiu se vând de obicei toate biletele însă a mai avut unul în octombrie, pe final. Poate asta să fie explicaţia pentru care acum nu s-au mai vândut bilete. Sper să poţi ajunge măcar la unul, te încarci pozitiv pentru un an întreg, crede-mă!

     Apreciază

     • Mugur zice:

      Omul ăsta reușește să transmită emoție și prin înregistrări, dar față în față! Copiii mei erau sătui de cât îl ascultam, pe un pick-up cu la fel de multă personalitate, cu toate încercările mele de a-i schimba acul mai des!
      Mi-ar fi greu să numesc doar câteva melodii, așa cum nu aș putea fredona vreo melodie de-a sa, deși cunosc multe, căci îmi pare adevărată impietate. Nu știu dacă m-am putut face înțeles. Am plânsși eu, adesea, la melodiile sale! Și nu sunt hipersensibil!

      Apreciază

 3. Lia zice:

  Potecuţo, m-am uitat la ştiri într-una din serile trecute la TVR1 şi am văzut „minunăţia” de la Sibiu, care cică a făcut un tur al mai multor oraşe europene şi nu m-am putut opri să nu mă gândesc atunci, oare până când vor mai arunca edilii bani pe kitschisme? Şi, aşa ca şi ţie, îmi zbură mintea la căpăţânile încoronate ale „regelui”.
  Mda, se vor fi bucurat copiii, lor li se pare frumos, e lumină şi sclipici… huh, dar nu mă pot opri să nu mă întreb de ce sunt învăţaţi de mici cu prostul gust, fir-a-r să fie! 😦

  Apreciază

 4. Din câte am văzut și eu la TV, se pare că Sibiul a câștigat întrecerea pe plan național în ceea ce privește ornarea cu beculețe a orașului. Iar marea majoritate a sibienilor sunt tare mândri de asta!
  Anii trecuți, băimărenii s-au putut lăuda cu cel mai mare brad din țară! Obrazul subțire cu cheltuială se ține. 🙂

  Apreciază

  • Ei, asta nu e tot. În Cisnădie este cel mai mare brad din ţară, 34 de metri parcă. Aşa că anul ăsta Sibiul stă bine la capitolul „praf în ochi” 😀 Tiii, nu mă recunosc cât de rea sunt 😀

   Apreciază

 5. Ştiu, ştiu că mulţi o să-mi sară-n cap dar mie nu îmi plac. Mi se pare că nu se încadrează deloc în peisaj, că seamănă cu vitraliile din bisericile catolice, că-i un pic prea mult.

  Apreciază

 6. Castelu’ ca castelu’ da’ cadana?:)
  E frumos, nu zic nu, da-i pe principiul „beculeste, scanteieste dar nu porneste!”
  Si daca tot e cu carcoteala zic si eu: de atatea luminite nu prea mai vad soferii din trafic girofarele ambulantelor.

  Apreciază

 7. Bursucel zice:

  😯 ooOOoo 😯
  Pfiuuu, m-am împotmolit în oo, Potecuțăăă! Jdemii de euroi, zici că păpă trebușoara asta? 🙄

  Apreciază

 8. vax-albina zice:

  De acord cu LIa și cu tine. Orașul meu de viață și de suflet a devenit un kitsch țigănesc.Oare se pot alătura aceste cuvinte? O fi de efect, dar voi cere părerea vechilor mei prieteni de pe acolo. Nu dispera.

  Apreciază

 9. Frank zice:

  I really like your writing very much. And I wish you Merry Christmas!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s