Chiar nu ne mai miră nimic? Atunci e trist!

imagesDeşi deja am început să scriu, nu ştiu încă dacă-i de râs sau de plâns dar sper ca în momentul în care voi apăsa pe „Publică” să se mai clarifice lucrurile. Mai bine vă povestesc episodul care mi-a întrerupt gândurile hoinare pe poteci şi poate tragem împreună concluziile.
În una din zilele astea, printre altele, a trebuit să stau la „coadă” într-o încăpere în care se aflau mai multe persoane. De cum am intrat am sesizat spiritele agitate dar nu am apucat să prind ideea că am fost întrebată dacă am nume de sfânt. Am făcut ochii mari şi am întrebat ce sărbătoare e şi eu de ce nu ştiu că-i sărbătoare? 🙄 „Aaaa, nuu, te întrebăm să ştim dacă plăteşti sau nu taxă”. Nu vă redau întreg dialogul că e cam ca în filmele cu proşti, cum se spune, unde „prostul” eram eu că păream picată din Lună. Pe scurt, mi-au spus că se discută în Parlament o lege propusă în urmă cu ceva timp ca cei care poartă nume de sfânt să fie obligaţi să plătească o taxă de nume. 😯 Evident, am râs. Rău am făcut! Am simţit săgeţile din privirile lor până în ultimul fir de păr din vârful capului. „Nu e, măi, de râs. Tu nu îţi dai seama ce înseamnă asta? Păi ce vină am eu că ai mei mi-au spus Maria? Dacă tot vor aşa, măcar să fie valabil pentru ăia născuţi acum, când merg părinţii să-l „înregistreze” să dea şi taxa…” M-am uitat atent în ochii ei şi părea fată normală, nu prea înţelegeam ce se petrece cu ea. Am făcut imprudenţa de a mai spune o dată că nu cred aşa ceva, că e imposibil, că… că…. . S-a declanşat „războiul” : iar că ţara, iar că aleşii, iar că biserica, iar că noi, săracii… Am încercat să-i domolesc şi le-am spus că nu poate fi decât un zvon iar la capitolul „ce ai de spus de spus în apărarea ta”, am enumerat :

1. N-are cum că n-are cum. Bun argument, nu? 😀
2. Nu am pretenţia că le ştiu eu pe toate dar zău că asta nu avea cum să treacă aşa, ca o adiere pe lângă mine, să nu aud, să nu simt, să nu văd. Vorba aia, aflu că tanti Victoriţa din Cucuieţi şi-a julit puţin nasul la cules de corcoduşe şi nu ştiu nimic de asta? Nu se poate aşa că … n-are cum.
3. Ca simplu cetăţean al aceste ţări, cetăţean ce încă nu a fugit în munţi, nu aveam unde să mă ascund de scandalul uriaş pe care o astfel de idee l-ar fi generat. Deci… n-are cum 😀
4. Nu am intrat de ceva timp pe acel site dar mie asta prea îmi seamănă cu stilul băieţilor de la Times New Roman. Nu ştiu de ce dar dacă chiar aţi auzit aşa ceva, pe ei îi bănuiesc de asta.
5. Aici am zis şi de îndepărtarea de biserică şi de IPS şi ….

1aş mai fi spus dar mi-au tăiat-o repede că ei habar nu au ce e ăla Timesnew roman că nu ştiu in ce ziar au citit pe net, că e serios, că e real, că e nasol. Atât de hotărâţi şi supăraţi erau încât, cu toate argumentele mele, parcă începea să-mi încolţească ideea „şi totuşi.. dacă?”, o alungam pe considerente logice şi iar apărea. Am rezistat eroic până acasă când, la o simplă tastare de „taxă, nume, sfânt”, prima pagină apărută la rezultate e clar Times New Roman. Şi articolul e AICI.
Bucuria că am avut dreptate a fost ştirbită repede când am văzut celelalte rezultate. Multe bloguri şi chiar un ziar online au preluat „ştirea” şi au tratat-o ca atare fără o minimă intenţie de a verifica măcar sursa. Cum era de aşteptat, lumea s-a revoltat, s-au certat comentatatorii între ei, alţii i-au certat pe cei care au publicat fără sursă, că dacă ei nu sunt în stare să înţeleagă o glumă, sursa ar fi lămurit problema şi tot aşa. Cert e că aşa s-a dus vorba şi unii au ajuns să se gândească serios că Mercedesa sau Formidabilul sunt mai norocoşi decât Ioana sau Mihai.
Şi chiar şi în cazul în care nu ştim cine sunt şi cu ce se ocupă cei care scriu pe acel site, chiar în halul ăsta ne-au adus, în timp, domnii aleşi? Plătim atâtea taxe şi impozite încât am ajuns să credem absolut orice, indiferent de cât de absurd pare? Ştiu că asta cu numele ar fi „parfum” pe lângă alte taxe absolut stupide, dar parcă nu îmi mai prea vine să râd….

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

39 de răspunsuri la Chiar nu ne mai miră nimic? Atunci e trist!

  1. Chiar că m-ai făcut să râd în hohote la o asemenea știre absurdă! Cred că ai spus adevărul și sunt unii care chiar au crezut o asemenea absurditate. Doamne, ce și-e și cu zvonurile astea!

    Apreciază

    • Pe cuvânt de potecuţă că s-a întâmplat întocmai. Decât să vă mint, mai bine tac şi mai trecea o zi fără postare sau scriam iar …gânduri fără ţintă.
      Pe mine mă întristează faptul că au crezut şi erau atât de siguri pe ei.

      Apreciază

  2. succesulpe zice:

    Eu cred in continuare ca nu poate fi decat o gluma treaba asta. In caz contrar, nu pot sa cred decat ca ne-am pierdut simtul ridicolului 🙂

    Apreciază

    • Lia zice:

      🙂 Io nu o pot lua decât ca pe o glumă.

      Apreciază

      • succesulpe zice:

        Goana pentru popularitate are manifestari tare ciudate.
        Fiecare da din el, ceea ce crede ca are el mai bun.
        Ca sa ii fie recunoscute meritele, este insa o conditie: trebuie sa aiba adepti. Si cum sunt destui, nu ma mai mira nimic 🙂

        Apreciază

        • Nu fac, prin această postare, reclamă acelui site, nu asta era ideea. Dar nici nu aş vrea să aruncăm cu pietre în ei pentru că ei nu pretind că transmit ştiri, că informează, că… ei spun clar că e pamflet. Şi unele articole sunt chiar tare reuşite. Ce se întâmplă după e mai trist. Că au mai fost unii care s-au uitat la TV şi au crezut că Becali a umblat în chiloţi prin Bucureşti. A făcut-o Bendeac imitându-l pe Jiji dar… e greu 😀 😀
          Aşa şi în cazul lor. Li se iau materialele şi sunt prezentate pe siteuri serioase. Omu’ nu mai pricepe ce-i glumă şi ce-i pamflet…

          Apreciază

    • Ce am povestit eu nu e glumă. Glumă e treaba cu taxa, faptul că sunt mulţi cei care o cred…. din păcate, e real

      Apreciază

  3. Lia zice:

    Pfiuuuuuuuuuu, că mare-i grădina domnului… „ştirea” asta pare din ciclul 😆 scormoniciul şi răspândacul :))))))))))))))

    mira-m-aş şi tot mira
    de aşa gogomănie
    ce trecu prin scăfârlie
    unora cu mintea creaţă
    ca să sperie poporul
    ce se calcă în picioare
    să plătească frăţioare
    taxe pentru neam şi ţară
    dintr-o biată pensioară
    mira-m-aş m-aş tot mira
    într-o zi dacă n-or vrea
    c-ar fi bine a taxa
    aerul ce-l respirăm
    chiar şi apa care-o bem 😀

    Apreciază

  4. luciastroila zice:

    Buna dimineaţa, Potecuţo! 🙂
    Ştii ce mi se pare cel mai trist? Că la noi, când se aude de câte o asemenea enormitate , în loc să se revolte oamenii şi să vadă de unde a plecat zvonul şi să tragă de guler pe cei răspunzători dacă e chiar adevărat, îşi fac deja calculele cum, cât şi când o să mai plătească. Atitudinea asta de slugă cu capul plecat mă exasperează! De aşta s-au urcat toţi în capul nostru şi avem taxe şi impozite pe care nu le mai putem duce. Dincolo de gluma celor de la Timesnewroman- care e bună, situaţia de fapt e de-a dreptul tristă.

    Apreciază

  5. Pishky zice:

    Sincer, am citit și eu aseară articolul de pe Times New Roman, fără să-mi dau seama unde citesc de fapt. Prima dată m-am panicat.. că am două nume de sfinți :)) și apoi am râs copios când am văzut pe ce site citesc eu de fapt :))
    Oricum ar fi fost cea mai tare chestie să fie o taxă pe nume =)) Probabil ar fi fost picătura care ar fi umplut paharul în privința Bisericii :))

    Apreciază

    • Aş risca să spun că ar fi umplut nu numai paharul, cădelniţa chiar 😀 😀
      Şi aşa deci…două nume de sfinţi, ce-ţi pasă! Taxă pe urări trebuie! Cu cât mai multe, cu atât mai scump. Adică tu de trei ori pe an primeşti SMS cu La mulţi ani? E corect? 😀

      Apreciază

      • Pishky zice:

        Ha Ha Ha HA :)) :)) :))
        În egoismul meu îți spun că da e corect să primesc de 3 ori pe an „La mulți ani!”. Ce să fac eu dacă alții îs mai nefericiți ca mine și au doar un nume de sfânt și o zi de naștere sau doar o zi de naștere :)) (egoismul meu e mare :)) )

        Apreciază

        • Te iertăm de data asta. Deşi ai putea da şi tu un „forwoard” mesajelor. Ce dacă nu-i ziua mea, merge un La mulţi ani oricând 😀

          Apreciază

          • Pishky zice:

            Hai „La mulți ani!”. Să ne trăiești în blogosferă! Să fii fericită! SĂ ai parte de mult noroc în viață! Să ți se îndeplinească toate dorințele! Să-mi dai și mie o ciocolată pentru urarea asta! Și tot ce mai vrei tu pe acolo!
            „LA MULȚI ANI!!!!!!!” 😀 😀 😀

            Apreciază

            • Pishky!!!! Am zis una, nu 100! Pentru astea dau tot avansu’ 😯

              Mulţumeeesc! Mulţumeeesc! Tiiii, ce frumos e să fie ziua meaaaa, zi frumoasăăă ca mineeee, ţi-am adus ghioceiii… 😀 Hai că mi-o iau în cap. Dau ciocolată!

              Apreciază

            • Pishky zice:

              Păi îs și eu șmecheră pe aici! Am zis 100 ca să primesc și eu mai multă ciocolată! Mă gândeam eu că o să te simți astfel obligată să-mi iei ciocolată de tot salariul :))!
              Hai.. aștept ciocolata (vezi că încă n-am primit-o!!!!)

              Apreciază

            • Pralinele „e” bune? 🙄
              M-a mâncat de urări acum na…
              Dacă e să iau de tot salariul fără griji că nu te îngraşi, nu creşte diabetul, te îndulceşti puţin, e drept, dar nu se cheamă că ai mâncat în exces 😀 😀

              Apreciază

            • Pishky zice:

              Praline de la Heidi e PERFECT!
              Și mă bucur că ești de aceeași părere cu mine!!! Și eu cred că în cantitate mare nu pățesc nimic și nu fac excese! Puțină îndulceală nu strică :))

              Apreciază

  6. GoutteDeReve zice:

    Ups! Am două nume de sfânt! N-ar trebui să glumim cu taxele, încă nu le-a venit ideea! 🙂

    Apreciază

  7. krab607 zice:

    Poporul lui Păcală. Şi chiar dacă ne-am lua uşa-n spinare, spre lumea largă, acolo în mod sigur tot peste dintr-ăştia am da, singura diferenţă ar fi limba. Aşa zice povestea 🙂 Cred că mai trebuie lucrat la convieţuire. Ştiu că e greu 🙂

    Apreciază

    • Măi, acum dacă ne gândim că la alţii a fost mai rău şi o păcăleală de 1 Aprilie făcută de BBC era cât pe ce să ducă la un dezastru, parcă ăştia îmi par chiar deştepţi 😀

      Apreciază

  8. Mirela zice:

    Eu am retinut ca ai putea la un moment dat sa vrei sa pleci in munti…. asa ca te sfatuiesc sa ai grija sa fie vorba de Alpi ! 😉 E cel mai bine asa, altfel prin Carpati o sa dai tot peste … credulii de care e vorba mai sus. Creduli, dar multi 😀 . Si in munti 😆

    Apreciază

    • Mai bine nu mai plec deloc, provocarea de a încerca să-i înţeleg pe aceşti „creduli” e mai mare decât aia de a supravieţui în munţi 😀 😀 Creşte adrenalina mai repede 😉

      Apreciază

  9. Ileana zice:

    Buna ziua!…De doua zile am schimbat numele la blog…deoarece au fost neintelegeri si am fost nevoita sa schimb numele la blog. Eu sunt aceiasi Ileana si va astept in casuta mea virtuala cand doriti si cand puteti!…O zi frumoasa alaturi de familie!…Noua mea adresa…
    http://doareuileana.wordpress.com/

    Hello! … Two days ago I changed the name of the blog … because they were misunderstanding and I had to change the name of the blog. I am the same Ileana and wait in my virtual box when you want and when you can! … A beautiful day with your family! … My new address …

    http://doareuileana.wordpress.com/

    Apreciază

  10. Bursucel zice:

    Măi, mie mi-s tare dragi nebunii ăștia de la Times New Roman! Poate unde fac glumele, adoptând o mină serioasă, de le iau de bune toți. 😆
    Cert e că majoritatea românilor prea le iau pe toate de adevărate… Iar când vine vorba de Biserica Ortodoxă și de pretenții materiale totul pare verosimil, că-i cam stă în fire…
    Ce mă miră e totuși faptul că nu s-a gândit niciunul din cei de te-au terorizat cu știrea că parlamentarii n-ar vota nimicuța din ceea ce le-ar găuri buzunarul, că-i plin Parlamentul de nume de sfințișori doar. 😉

    Apreciază

Lasă un comentariu