Cu toamna la rever…

imagesPotecuţa s-a trezit cu chef de filosofat, cu melancolie, cu postare de „corason”, cu… înţelegeţi voi ideea. Dar după câteva ture pe bloguri, s-a instalat în sufletul potecuţei o veselie de nedescris şi numai serioasă nu pot sta. După zâmbetul Bursucesc cu care mi-am savurat cafeaua, nu aveam cum să fiu altfel decât foarte veselă. Ca şi cum nu era de ajuns, mai e şi ziua dragei mele Fee şi musai să ciocnesc cu ea un pahar de vin fiert! Să ne trăieşti că ne trebuieşti! La mulţi ani cu drag!

Boooon. Şi tot auzind eu of şi vai că e frig, of şi vai că plouă, of şi vai că unde-i vara, mi-am amintit că anul trecut cam pe vremea asta, mă chinuiam cu câteva versuri cărora le căutam autorul. Ştiam foarte puţin dintr-o poezie recitată de Tudor Gheorghe în concert şi nici urmă de autor, nici urmă de continuare. Mult am mai răscolit eu după ele, am cerut şi ajutor, am mai găsit câţiva „rătăciţi” ca mine care întrebau pe forumuri sau bloguri sau pe Facebook, nimic, nici măcar un răspuns clar. Am renunţat atunci la căutări şi, recunosc, am şi uitat de asta. Unii spuneau că e Codreanu, alţii Depărăţeanu, eu nu spuneam nimic pentru că nu ştiam. Azi mi-am amintit de ea că prea cu chef de viaţă eram şi puteam striga şi eu „s-a dus şi varaaaa, ducă-seeeee dracului, nu mai sunt trist”. Şi iar m-am pus pe căutat. Sărpraizzzzz! Am găsiiiiit! Tananaaaaa! AICI am găsit şi cum era de aşteptat : 1. acolo scrie că e Păstorel, 2. Să fiu sinceră,  după atât de mult efort cât am depus eu să o găsesc, aveam şi aşteptări mai mari. Parcă nu mai e aşa de frumoasă pe cât credeam. Dar e optimistă, aşa că hai să vedem partea plină a paharului de must şi să ne gândim şi la fetele vesele care…. mă rog, ce-a vrut să zică poetul acolo, trageţi voi concluziile. Nu mă lasă să dau copy-paste dar nu e problemă, acolo se poate citi frumos. Şi dacă tot l-am amintit pe Tudor Gheorghe….

Mi-am dat peste degeţele să mă opresc aici că altfel aş fi pus toate melodiile lui şi aş fi dat tot blogul peste cap. Aşa că azi, deşi am văzut primii fulgi timizi, las toamna să-mi înnece sufletul-n fum, zâmbesc încrezător şi vă îmbrăţişez pe toţi!

 

 

Acest articol a fost publicat în Picătura de folk și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

24 de răspunsuri la Cu toamna la rever…

  1. Adeena zice:

    Si noi te imbratisam si multumim pentru clipurile muzicale atat de melancolice.
    Pupici. 🙂

    Apreciază

  2. Camelia zice:

    Multumesc, chiar imi era dor de Tudor. Imprumut si eu un pic Octombrie. Dau inapoi cu dobanda.:) O zi minunata! 🙂

    Apreciază

  3. poteci catre un regal!

    Apreciază

  4. Multumeeesc! Cling! Acum mă răsfeți cum văd eu! Hm, ce mă bucur!

    Apreciază

  5. Ești foarte darnică Potecuțo și bănuiesc că-ți stă în caracter. Nu am decât a-ți mulțumi pentru momentele de delectare și a mă înclina! O zi bună și ție!

    Apreciază

  6. Bursucel zice:

    Ce frumos sună Toamna pe Potecuțee… 😎

    Apreciază

  7. Mugur zice:

    Cu întârziere de o zi și … câteva zeci de ani, mi-aduci farmecul, nicicând uitat, al melodiilor lui Tudor Gheorghe! Cel mai greu de găsit în magazinele de muzică ale acelor vremi de demult.
    Mulțumesc!

    Apreciază

  8. tink3rbe11 zice:

    O imbratisare calda de la gura sobei si de la mine! >:D< Faine tare melodiile.

    Apreciază

  9. Ma bucur ca esti fericita potecuto! ^_^ Nu e asa de urat ca ninge sau ploua, de fapt e frumos. Frumusetea se regaseste in orice. De asemenea, foarte frumoase melodiile, 🙂

    Apreciază

  10. Frumusețe de octombrie…asta ești tu, Potecuță de dor! Tudor Gheorghe e un reper de bunătate, verticalitate, patriotism și sensibilitate pentru mine. Un geniu în viață. Pe lângă gândurile tale, aceste melodii absolut superbe mi-au făcut ziua de 10 ori mai bună! Te îmbrățișez cu drag și îți mulțumesc pentru articolul scris pe frunzele toamnei! :*

    Apreciază

Lasă un comentariu