Poete, „plm”-i metaforă?

Vă rog să mă scuzaţi câteva minute, urmează o discuţie între patru ochi. Revin.

imagesCer îndurare, Măria Ta poete, iertată-mi fie neştiinţa dar viaţa nu a fost prea darnică dintr-un anumit punct de vedere cu fiinţa-mi plăpândă. Eu, la vârsta domniei voastre, nu aveam facebook, eram ocupată să studiez gazetăria lui Eminescu (nu, nu e un blogger fomist, ahtiat după trafic, aşa cum spui că sunt eu, dar nu te obosi să-l gugăleşti, e sub demnitatea ta. Şi nu, nu l-a inventat pe Dionis de nervi că nu a ajuns în top 300) aşa că nu prea înţeleg aceste finuţe licenţe poetice. Sau feisbuciste, cum vrei să le numeşti? De aceea te întreb din nou :  plm e o metaforă? Altceva ce să fie? Un spirit tânăr care-şi duce traiul printre rime, care-şi caută fericirea printre muze, uneori între ele şi, de cele mai multe ori, chiar în ele, nu se poate exprima decât aşa : abuzând de metafore. Şi mă gândesc că trebuie să fie ceva de mare preţ că prea îţi place să o aduci în discuţie. Şi ţie şi colegilor tăi de „inspiraţie”. Cu toţii avem ceva cu care ne mândrim dar dacă plm, adică a ta, e tot ce ai mai important, nu pot decât să dau dreptate celor care spun că natura e darnică cu cei săraci cu duhul.
Poete, îmi explici şi mie cum se face că sunt gay şi în toţi anii ăştia nu m-am prins de asta? E un subiect delicat şi necesită multă atenţie pentru că ceva nu se leagă. Adică dacă sunt femeie şi nu mă simt atrasă de femei dar tu susţii că-s gay, asta nu înseamnă că ar trebui să fiu bărbat? Hai că asta chiar e demn de un status de poet! Şi abia apoi de Acces Direct, WowBizz şi ce mai spuneai tu. Cum mama naibii ai reuşit să rămâi ilustru anonim când deţii adevărurile absolute, aceasta-i întrebarea, poete! Că ai bănuit tu că suntem doi gay, e fix problema ta. Că pe urmă te-ai răzgândit şi ai spus ca cei doi gay „e” numai unul, e iar problema ta. Că în următoarea propoziţie iar ne-am înmulţit şi iar am fost doi, mă doare fix în cot. Că nu înţelegi cum de nu ne certam niciodată, poate fi de la căldura excesivă adică din cauza dilatării aşa că nu mă obosesc să-ţi explic. Că era unul singur care scria ca şi cum erau doi şi apoi tot tu spui că ăia doi au deschis două bloguri, e peste puterile mele de înţelegere a logicii tale, spirit neînţeles.  Dar, poete, ai dat unde nu era treaba ta şi atunci devine brusc problema mea. Cu „lingăi şi pupincurişti” te poţi adresa liniştit cititorii tăi, poete! Şi o poţi face în versuri dacă asta îţi produce plăcere. Ai avut ceva de împărţit cu mine? Mă îndoiesc. De ce vorbeşti despre mine când eu nu te-am deranjat nici măcar cu un like? Dacă ceva îmi place, spun. Asta înseamnă pupincurism? Posibil. Că şi „stf” ştiu că se traduce prin „suflet tânăr frământat” de grija altora dar zău că am pretenţii de la mine şi nu mă murdăresc cu astfel de prescurtări.
Dacă blogu-i de căcat aşa cum spui, de ce îţi murdăreşti tu degeţelele de pianist şi-ţi stropeşti pereţii cu mirosuri vorbind despre el? Nu vă miroase prea rău când vă băgaţi nasul în viaţa altora, fiinţă sensibilă ce eşti? Aş pune şi link, pe cuvânt de şoim al patriei, că-s fată bună dar dacă te „pinguiesc”, toţi cititorii tăi vor veni aici şi asta se numeşte trafic şi unici şi uite că nu am chef să îţi dovedesc că ai dreptate şi că totul a fost făcut pentru trafic şi topuri şi covrigi aruncaţi în scârbă de sponsori. Mă lipsesc azi de bucata de pâine pe care, vai mie!, o procuram minţind cu neruşinare pe un blog şi plâng în pumn că nu cresc în top.
Încă ceva te mai întreb şi zău că te las în muza ta. Pardon, cu muza ta, na că mi-a scăpat 😳 Am înţeles că noi suntem gay nebuni şi fomişti, e ok, venind din partea unei făpturi delicate asemeni unui crin imperial, o iau ca pe o altă licenţă poetică. Măi, dar chiar toţi sunt tâmpiţi şi numai tu, minte luminată, te-ai prins că era o încercare de a-i fraieri pe…. pe cine că îmi tot scapă esenţa?
Spunea cineva, probabil tot de dragul traficului, că
„Poetul canta de se-ncheaga lumina sangerie a serii.
Nici un descantec nu dezleaga aceasta taina a inchegarii.
Incremenita de uimire noaptea luceferii si-i stinge.
Tacerea e o razvratire a mortii cand poetul plange.
Cand rade !? Cearcanul amiezii se face uger si se infloare sa vina si sa suga iezii ramasi orfani de caprioare…
De-o vreme insa tace bietul –
de frica tremura slujbasii.
Domnilor a tacut poetul semn rau, n-or blestema urmasii”
Mno, din partea ta, stau liniştită, nu suntem în pericol.  Liniştiă am spus! Da, posibil să fiu eu „femeia” dintre cei doi gay, te las să mai meditezi. 😉
Oricum, şi vezi că sunt sinceră, îţi mulţumesc! Pentru mine, o fomistă prin definiţie, e o mare onoare că printre rime şi mone ţi-ai făcut timp să vorbeşti despre mine! Hai să trăieşti!

Gata, am revenit. Voi? Sănătoşi, voioşi? Ce dimineaţă frumoasă, nu-i aşa? Vă pup pi tăţi!

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

78 de răspunsuri la Poete, „plm”-i metaforă?

  1. tink3rbe11 zice:

    :)) Buna dimineata!
    Vai de cultura romaneasca!

    Apreciază

  2. Ce dimineață frumoasă de vară! Flori înainte-ne și-n urmă-ne!

    Apreciază

    • Aşa să ne fie! 😉

      Apreciază

      • Asta mi-e greu să înțeleg!
        De asta am vrut să îmi șterg blogul de nenumărate ori!

        Apreciază

        • Este cea mai „dură” postare pe care am scris-o de când am blog. Şi e posibil ca, peste ceva timp, să-mi fie ruşine că am răbufnit dar am şi eu limitele mele. De obicei aleg să tac dar acum nu am mai putut.
          Chiar nu pot înţelege răutatea gratuită. Nu am vrut să dau mai multe detalii dar posibil să fi înţeles din ce am scris. Cineva nu poate înţelege cum poţi avea un blog fără să-ţi pese de trafic.
          Au mai fost nişte vorbe pe la colţuri, atunci eu am tăcut. Acum nu am rezistat. Cu ce am greşit în faţa lumii şi cui i-am furat pâinea de la gură? Câte advertoriale au fost pe blog? Nici măcar unul. Asta e … se pare că unora le-am stat în gât.
          Uff, şi tu ai trecut prin astea? Da oare merită, Fee? De ce să îl închizi?

          Apreciază

          • Diana,
            Eu sunt pentru armonie, drăgălașenie și bun-simț, că e plină istoria de răutăți și încrâncenări. Sunt pentru promovarea limbii române care e chiar frumoasă „ca o duminică”. Mi-a plăcut demersul vostru și de aceea i-am invitat și pe toți prietenii mei să vă citească.
            Trebuie să începem de undeva să renaștem ca societate, iar primul pas este de a ne vorbi și a ne scrie într-o frumoasă și curată limbă română, să învățăm să fim români.
            Nu mă interesează traficul, nu mă înteresează clasamentele… Mi-am făcut blogul să pot exprima unele puncte de vedere, să schimb câteva impresii, să mă bucur de prietenia unor oameni dragi și să țin legătura cu cei foarte departe… Postmodernismul e o modă, vine și trece, cred că e cea mai păguboasă modă din istoria culturii române… E prea dimineață ca să scriu un eseu…
            Hahhaahahahahahaha! Și eu am fost numită femeie trecută care băloșește toate blogurile! Acum ce să zic, femeile trecute trebuie împușcate? Balele mele au maculat vreo sfințenie?

            Apreciază

          • Oana Radu zice:

            Diana draga mea, nu trebuie sa-ti fie niciodata rusine ca faci ce simti, pentru ca altflel facand doar „ce trebuie” si ce „se cade” ajungem sa fim frustrati si sa devenim exact ce am cautat sa evitam , sa ne inraim.(asta si apropo de o postare a ta anterioara si de faza cu intrebarile pe strada si sondajele etc. 🙂 , trebuie sa invatam sa mai spunem si „nu” cateodata cu riscul de a parea mai putin..amabili, pana la urma trebuie in primul rand sa fim sinceri si cinstiti cu noi.
            Pentru unele persoane un blog este o oglinda a sufletului, altii nu vad dincolo de cifre si trafic si mai stiu eu ce chestii statistice, e problema lor si daca se baga in „ciorba” altora inseamna ca isi asuma riscul sa primeasca o lingura in moalele capului 😀
            pupici :*

            Apreciază

            • Nu e ruşine de ce simt, e doar aşa, un uşor disconfort, nu mă bag eu aşa cu capul înainte. Cum am mai spus, au mai existat astfel de poveşti dar de fiecare dată am tăcut şi am trecut cu vederea…

              O zi frumoasă, Oana! Te pup

              Apreciază

          • dagatha zice:

            Este cea mai….decentă „dură” postare pe care am citit-o 🙂 Mie nu cred că mi-ar fi ieșit cu tot cu bun simț…De fapt…am scris și eu la un moment dat un răspuns unui atotștiutor, dar…
            Mă gândeam dacă o fi același poet despre care am mai citit undeva…

            Apreciază

        • Asta e bună! Babă, bale…? Doamneee, mare e grădina internetului…. Fee, nu băga în seamă!!

          Apreciază

  3. Ana-Maria zice:

    Da’ cu cine te certi inca de luni? 😀 Lasa-l in durerea lui de poet..o fi fost beat! 😛
    Sa ai saptamana cat mai buna!

    Apreciază

  4. Dan zice:

    Blândă şi drăguţă (mult prea drăguţă) ca întotdeauna. Ce ştii tu şi eu nu ştiu ? Trimite-mi şi mie un e-mail cu link-ul sau ce pisici a ajuns la tine, că mă ocup eu de fermecatul ăsta ! 👿

    Apreciază

  5. kamykamy2013 zice:

    E prima zi de munca dupa concediu …. Vai ce minunata e… cu o caldura insuportabila de la prima ora, cu geamul termopan din dreapta mea unde bate soarele de cum rasare pana apune si cu jaluzele pe care nu reusesc sa le trag din capat in capat … dar o sa iau instrumentele din ladita … nu vreau sa ma prajesc prin geam la soare, daca se poate numi geam peretele intreg de termopan …
    O zi minunata sa avem, fara prescurtari greu de inteles si cu aer conditionat la maxim ….

    Apreciază

  6. Bursucel zice:

    Bună dimineața să-ți fie! 🙂
    Ce-i zarva asta pe potecuță? A rătăcit cărarea vreunul sau a venit întins cu chef de harță? 😕

    Apreciază

  7. Mugur zice:

    Bună dimineața!

    Pe-aici sosit-a dimineața
    Cu soare neumbrit de nor,
    Cu-n tril de paseri, cânt în zbor,
    Și flori-steluțe arătându-și fața!

    Nu sunt poet, arunc doar câte-o rimă,
    Neadumbrită-n prescurtări.
    Ești blândă-n ale tale revărsări!
    De-aceea te salut cu stimă!

    Să ai parte de cea mai frumoasă săptămână!

    Apreciază

    • Ei, pentru asta parcă mi se face ruşine că nu am ales să tac şi de data asta. Voi nu aveţi nici o vină şi nu meritaţi să fiţi martorii unei astfel de răbufniri.
      Mulţumesc! Mi-a mers la suflet poezioara!

      O săptămână frumoasă!

      Apreciază

      • Mugur zice:

        Mulțumesc pentru acceptarea încercării mele!
        Nu te rușina, căci, spun eu, pe aici suntem prieteni, deci nu trebuie să te ferești în a-ți spune oful! Suntem alături de tine, cu atât mai mult cu cât nu pot fi de acord cu limbajul licențios în public, aici unde oricine are acces! Să-l folosească în cercul său restrâns, în care astfel de „licențe” sunt, probabil, limbaj curent!
        Ți-ai ușurat sufletul și asta este bine!
        Rămâi cu lumina în suflet!

        Apreciază

  8. Lia zice:

    Pffffffffffffffff… mna, nu ştiu cum să pun emoticonului acela care-şi roteşte ochii. Zău că nu ştiu dacă-i de râs sau de plâns… agresivitatea unora nu o înţeleg şi nici de ce-şi varsă frustrările unde şi cum apucă jignind gratuit… se pare că pentru aceştia e prea strâmt spaţiul netului… ori poate vor doar să se bage-n seamă cu totdinadinsul, vor trafic şi fani care să-i ridice în slăvi, nici nu mai contează dacă citesc sau nu cei care dau like… să fie like uri cât de multe ca să-şi simtă orgoliul gâdilat.
    Diana, „poetul” acela care o fi el… voia probabil doar puţină atenţie din partea ta, a voastră. E, uite că i-ai dat :))… Zău, asemenea specimene nu merită băgate în seamă. Energie şi neuroni risipiţi aiurea.

    🙂 O săptămână superbă!

    Apreciază

    • Ai dreptate, nu merită dar nu am rezistat. A, stai că şi cu voi are ceva. Voi de fapt tare v-aţi mai bucurat că închidem blogul dar vă făceaţi că vă pasă, pupincurişti şi voi 😀 😀 Na, cum să tac? Mă mâncau degeţelele

      Apreciază

      • Lia zice:

        🙂 E, n-am zis să taci. Dacă tăceai io ce mai comentam, ha? Cum mai veneam să te perii :)) pardon, pupi… lingu… Păi, de bunăseamă o fi ştiind ‘mnealui ce şi cum… o fi unul din rândul atotştiutorilor :).
        Eu am ajuns în stadiul în care mă amuz, nu mai am puterea să reacţionez altfel, pentru că de atâtea ori am întâlnit de ăştia care ştiau ei mai bine decât mine ce am vrut să scriu, să spun… ce am simţit sau n-am simţit, de ce am făcut sau nu am făcut… la început am reacţionat încercând să explic, când am constatat că orice aş fi spus sau oricum le-aş fi vorbit fie că o făceam la modul elegant sau voalat ironic, se lovea de un zid şi mi se răstălmăcea totul… mi-am spus că-i mai sănătos pentru toţi să îi las în biata lor pe astfel de specimene, bieţii de ei nu ştiu că-s demni de milă.
        mna că am înşirat km… tu eşti di vină :))

        Apreciază

  9. Theodora zice:

    😆 Uite că de la Dănuț din gară am ajuns la tine! Habar n-am despre ce este vorba, dar fain le mai zici! N-aș vrea să te enervez vreodată! 😆
    N-am auzit în viața mea de poetul ăsta de care zici; dar trebuie să fii de acord, că am devenit curioși, noi , ăștia care suntem pe dinafară.

    Apreciază

  10. alinalerca zice:

    Neatza, Diana draga! Si scuze pentru intarziere..
    Ai reusit sa imi starnesti si mie curiozitatea cu un asemenea „poet!” Cam trebuie sa facem o adunare generala acolo pe potecuta si sa il decidem soarta micului geniu. Spanzurat sua decapitat? 😀 Of, sadica ,mai sunt!! Trebuie sa scapam in vreun fel de acesti oameni rautaciosi.

    Apreciază

  11. Lady zice:

    Te inteleg perfect. Si eu m-am confruntat cu astfel de specimene si mi-a lasat un gust amar. Am decis ca e mai bine sa nu le raspund.Poate asa se vor plictisi si isi vor varsa veninul prin alte locuri.

    Apreciază

  12. succesulpe zice:

    Asa fii rea, nu lasa potecuta sa fie calcata in picioare de oricine! 🙂

    Apreciază

  13. Buna, Am sosit si eu, nu pentru tema, cat pentru gazda.
    Si stii cum se spune: „dupa musafiri, si gazda”.
    O stiu din copilarie.Iar pe musafir, il simti, dupa vorbe.
    Asa am patit eu la tine, cand mi-a sarit in urechi Lia.
    Dupa raspunsurile tale, au urmat
    Oana Radu, Mugur, Theo,Succesul, si m-am oprit. Durerea de cap, de care am venit sa scap, a disparut.
    Si nu oricum, ci umplandu-mi mintea cu frumosul comentariilor voastre.
    Acu, daca mi-am facut interesul, plec.
    Si ma gandesc fara spaime, la o noua zi caniculara.
    Am descoperit foisorul racoros, unde sa ma retrag.
    Iar tie, gazda cu musafiri de elita, iti fac bezele, cu influiente de „Kuvinte-daneze”, de unde te-am descoperit.
    Traditional -noul week-end?
    Fie!
    Onu

    Apreciază

    • Dar oare despre comentariile tale ce ar spune alţii? Până spun ei, spun eu : sunt nectar pentru sufleţelul meu. 😉
      Ei, hai nu pleca aşa uşor că am şi eu nişte fursecuri, se asortează cu bezelele. 😀

      Apreciază

      • Eiii, hai, ca-mi dau lacrimi de emotie, manuitoare de suflet. Multumesc pentru tratatie. De unde stii ce-mi place?Intuitie?In acelasi registru, iti declar ca esti o revelatie pentru mine. Ca sa nu spun Rara avis! Ozi excelenta, fara importunari poetice! Rasfatatul 😛

        Apreciază

  14. tot ce nu înțeleg eu , și aici mă refer strict la cei ce comentează, este cum naiba înjurați o persoană pe care mulți dintre voi vă loveați cu cărămida în piept că o plăceați? și aici mă refer strict la Dan Suhai. Neîntâmplător , am citit și postarea lui.
    plm e metaforă, e tot ce vrea ea
    și cine hotărăște oare ce poate fi socotit metaforă au ba? manualele alternative?
    nu mă interesează conflictul, nu mă înțelegeți aiurea, însă această ipocrizie în care unii dintre bloggeri vă scăldați , nu vă face decât bad karma. oare așa câștigați vizitatori mai mulți?

    Apreciază

    • Tu acum pe mine mă întrebi asta? Dacă da, îţi răspund scurt : nu ştiu despre ce postare e vorba, eu am avut ceva de comentat la ceea ce a scris pe FB. Şi culmea, despre mine era vorba. Altfel nu mă bag în seamă. Şi dacă el a considerat că e ok să spună că sunt un gay cu blog de căcat şi eu am considerat că e ok să scriu pe blogul MEU un răspuns. Cine e Dan Suhai? Eu nu i-am pomenit numele din bun simţ. Uneori el lipseşte cu desăvârşire în alte părţi. Comentatorii mei au răspuns la modul general. Dacă eu nu am scris despre cine e vorba, nici ei nu au lovit cu ţină.
      O seară frumoasă!

      Apreciază

      • Repet, nu vreau sa escaladez un conflict ce nu-mi apartine, ma intrebam doar cum sunt in stare sa comenteze si aici si la suhai pe blog? Te asigur ca unii dintre comentatori stiau f bine despre cine vb tu. Nu stiu ce a scris suhai pe fb, , am citit doar ceea ce a postat el pe blog si ceea ce ai scris tu. Conflictul nu ma intereseaza, am avut doar o uimire cand am observat cum oamenii se pliaza de la un blog la altul, de la o persoana la alta. Mai departe de asta nu mi-a placut insa sa judec scriitura nimanui, tocmai de aceea daca suhai spune ca in ceea ce scrie considera ca plm e metafora, atunci asa sa fie. Scriitura bloggerilor din prezent este destul de neconventionala, ceea ce-i laudabil, mai iesim si din tiparele unei scriituri obosite. Gata, ma abtin ca nu vreau sa intru in gura nimanui. Toate cele bune!

        Apreciază

Lasă un comentariu