Telefon stingher

imagesBună seara, iubire! Te-am sunat  să-ţi spun că…. de fapt nu vreau să-ţi spun nimic. Vreau să-ţi tac şi să ascult. Să Te ascult. Sau, mai bine, să ne ascultăm tăcând. Să fie astea momentele noastre din noapte. Singurele… Câteva clipe în care nu ne spunem nimic şi totuşi ne ascultăm. Da, ştiu iubire… prea multe repetiţii. Şi prea simplu ca să mai aibă vreun sens ce spun. Dar e noapte, iubire, cine să mă audă?  Iar tu… tu poţi înţelege ca nimeni altul. Alo, iubire, mă auzi? E târziu şi simt că mă pierd uşor în fumul de ţigară care mă învăluie. E atât de multă linişte în jurul meu… Da, o să-l citesc pe Blaga după ce închid, acum şi aici o să-l înţeleg mai bine. Îmi port viciile prin noapte şi mă agăţ de rimele poetului, e şi asta o metodă de-a evada din strânsoarea gândurilor. Mi-e frică, iubire! Mi-e frig şi mi-e noapte, mi-e pustiu şi mi-e dor…
Ce noapte frumoasă, iubire!  Şi câte vise se ţes acum… Mă gândesc la cei care au uitat să viseze, ce fac ei acum? Ce-şi spun oare cei care nu-şi mai vorbesc? Pe ei cu siguranţă îi doare mai tare, singurătatea în doi e mai greu de suportat. Eu împart un ceai cu tăcerea şi cu noaptea asta în care mă caut şi în care-mi taci aşa cum te-am rugat.
Alo, iubire, mă auzi? Aprind ultima ţigară şi încep să împart la doi. Am nevoie de un partaj corect aşa că îmi iau minciuna şi-mi las toate adevărurile. Dureroase dar, fiind ale mele, au un strop de dulceaţă care le face mai uşor de acceptat. Îmi las răsărituri şi îmi iau apusuri. Între „-” şi „:” ascund  dorul şi în final voi reuşi cumva să pun şi semnul „=”, trebuie să existe undeva un echilibru.
Se face tot mai târziu, iubire! Şi încep să mă mint că e bine, o să închid acum.
Ce mult mi-ai tăcut, iubire… Alo…mă auzi? Ai închis deja?
Ah, nici nu mi-ai răspuns…
Noapte bună, iubire!

Acest articol a fost publicat în Suflet pe poteci și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

65 de răspunsuri la Telefon stingher

  1. bursucel zice:

    La cât de frumos i-ai vorbit tu, mai repede cred că a amuțit în căutare de răspuns pe măsură…

    Apreciază

  2. M.C. zice:

    DOR, asta îmi spun rândurile tale.
    Sau poate numai mă las cuprinsă de propriile-mi doruri…

    Apreciază

  3. Mirela zice:

    Identifici tu care, unde e 😉

    Apreciază

  4. Ii dau dreptate lui Bursucel! 🙂
    Fa ce-ti spune inima, in momente d-astea! 🙂

    Apreciază

  5. Oana Radu zice:

    frumos si sensibil :*

    Apreciază

  6. Bine v-am găsiiit!

    Apreciază

  7. kamykamy2013 zice:

    Intre indragostiti tacerea este graitoare … priviti ochii iubitului/iubitei… spun mai mult decat o mie de cuvinte… daca nu intelegeti privirea si nici tacerea… nu va mintiti singuri… e momentul sa treceti mai departe, indiferent ce inseamna. Cineva, spune intr-un mod dragut si sugestiv ,, nu am asteptat iubirea, ci am cautat-o,,. Acest infidel nu stie ce e iubirea adevarata, nu a gasit-o, nu are nici o sansa sa o gaseasca, iubirea nu se cauta, se simte, iubirea nu e orgolioasa, te face din om neom si iti este muza pentru minunata scriere de mai sus… te felicit, ai transmis in cel mai minunat mod o ,,lume,, intreaga… sufletul meu iti este recunoscator…

    Apreciază

    • kamykamy2013 zice:

      Am inteles oare bine ceea ce ai transmis… cu siguranta, doar ca am trimis un mesaj cu starea sufletului meu creata de scrierea ta… imi este DOR, tare dor… oooff cata incarcatura are doar cuvantul….

      Apreciază

  8. tink3rbe11 zice:

    De ce ne copleseste totul doar innoapte?
    Stii ? are Brenciu o melodie , „Fac ce-mi spune inima”.Tu , voi doi?…..de ce nu faceti ce va spune inima?
    Iti multumesc ca ai fost ieri la mine….a contat foarte mult, si ea mi-a dat un impuls odata…acum tu….mai oameni buni de ce este sortit sa se desparta cei cae de fapt merita sa fie impreuna?!

    Apreciază

    • Dacă te ajută aceste „impulsuri”, eu mă bucur mult! O să mai trec, nu scapi aşa uşor de mine 😀

      Apreciază

      • tink3rbe11 zice:

        🙂 cu mare drag!..oricand

        Apreciază

      • tink3rbe11 zice:

        Nu e atat de tarziu ,nu? Abia acum am inteles care dintre voi doi esti tu.Imi cer scuze ca te-am scufundat putin dar m-am apropiat bine pentru cineva care a poposit de putina vreme la voi.
        Ma bucur ca ai ales sa ma vizitezi si pe mine desi nu sunt atat de importanta!

        Apreciază

        • Mi-am dat seama că ai încurcat puţin dar nu e problemă, nu se supără nimeni.

          Importantă?? De când suntem noi în lumea asta a bloggărilor, nu am căutat oameni „importanţi” ci oameni care scriu frumos, curat, din suflet. Am poposit pe blogurile unde ne-am simţit bine. Eşti importantă pentru mine pentru că ai venit pe potecuţe şi pentru că îmi place blogul tău.
          Ce, noi suntem din categoria celor „importanţi”? Nu. Dar am adunat în jur prieteni dragi cu care ne place să stăm de vorbă. Ai văzut, şi la bune şi la …mai puţin bune.

          Apreciază

  9. Lady zice:

    Un telefon in noapte,
    O lacrima ascunsa printre soapte,
    Zeci de cuvinte desarte,
    Niciun cuvant ori o vorba,
    Sau macar o sageata din tolba,
    Ca sa-ti strapunga inima si sa-ti usuce lacrima,
    Aici e doar nepasare,
    iar tu ai alunecat deja-n adanca ta visare.

    Apreciază

  10. Cum a fost finalu’… Aşa de trist. Cuvintele tale sunt pur şi simplu… fantastice.

    Apreciază

  11. succesulpe zice:

    Vreau sa iti spun… ca nu pot sa mai spun nimic.

    Apreciază

  12. luciastroila zice:

    Am luptat totdeauna pentru ce am iubit. Cu toate puterile, din toată inima. Am căzut, m-am ridicat şi am luat-o de la capăt de fiecare dată. Am fost convinsă că dragostea merită toate sacrificiile. Dacă îl iubeşti cu adevărat, nu renunţa aşa uşor. Dacă e scris să fiţi împreună e păcat. Dacă nu, măcar nu poţi să te acuzi că nu ai făcut tot posibilul să păstrezi flacăra vie. Oricine poate greşi la un moment dat şi cauzele nu sunt cele ce se văd cu ochiul liber totdeauna. Sunt convinsă însă că fiecare are dreptul şi la a doua şansă. Iar dragostea are dreptul la toate şansele din lume. Niciunde nu sunt trădări şi lovituri care să doară atât de tare, dar nimic altceva nu te poate face la fel de împlinit.
    PS. Mulţumesc pentru că ai revenit. Îmi lipseai.

    Apreciază

    • Ce frumos ai spus! Îţi mulţumesc, dragă Lucia!
      Nu de luptă sau renunţare e vorba. Uneori pur şi simplu e mai bine să te opreşti puţin, să nu forţezi, să nu strici, să nu pătezi, să nu răneşti mai rău…. uneori…

      Apreciază

      • luciastroila zice:

        Vezi tu Diana… uneori trebuie doar sa ii arati ca il iubesti cu adevarat. Si retragerea din dragoste e tot manifestarea unei mari iubiri. Numai ca celalalt trebuie sa vada ca asta este.
        De cele mai multe ori, in dragoste ranim doar daca la un moment dat am acumulat prea multe taceri in suflet. Tu esti (ca si mine, din pacate) o fata care nu stie sa-si spuna nemultumirile la timp. Reiese din ceea ce scrii. Cand taci prea mult ajungi la un moment dat sa refulezi intr-un mod care il raneste pe celalalt.
        Eu ti-am mai zis. Nu te judeca prea tare, gandeste-te la motivele care au dus la ceea ce ai facut, gandeste-te un pic si la tine. Si nu-l lasa sa decida in numele tau. Forma asta de „am ales ce e mai bine pentru tine” e mai degraba dovada de egoism, de prea rapida renuntate. Daca vrei ce e mai bine pentru celalalt il lasi sa aleaga.
        Hai ca nu vreau sa-ti dau lectii. Ma doare separarea voastra si sper din suflet sa va vad din nou impreuna. Ai grija de tine!

        Apreciază

        • Ooo, Lucia, Lucia!! Stai puţin…. Postarea e scrisă din sufletul meu, la fel ca toate celelalte, e drept. Nu aş vrea însă să fie „disecată” strict pe ce a fost sau ce este. Aşa mi-a dictat sufletul să scriu şi … aşa am scris.
          Îţi mulţumesc mult de tot! Le iau ca pe sfaturi importante şi tare utile în viaţă. Nu aş vrea să te supăr dar îmi doresc să rămână în gară ce a fost în gară şi să ţin pentru mine restul. Mi-a fost puţin teamă la început să nu cumva să se interpreteze greşit ceea ce voi scrie pe acest blog pentru că, din inimă spun, nu mi-as permite niciodată să mă ascund aici pe potecuţe să vorbesc despre cine a greşit, dacă a greşit, cât a greşit. Partea asta aş vrea să rămână ferită. Sunt melancolică, tristă, supărată, visătoare sau cu chef de glume, voioasă, etc, aşa scriu, fix cum simt. 😉
          Să ai o zi superbă!

          Apreciază

          • luciastroila zice:

            Doamne fereste sa ma apuc sa intru cu bocancii in vietile voastre! Era doar o amaraciune a mea si sentimentul ca durerea exista. Ti-am zis ca simt ca suntem la fel pana la un punct. Eu sunt cu mult mai rau, chiar irecuperabila as putea spune 🙂
            Am spus doar ce-am simtit ca trebuie sa-ti spun. Acum, ca au aparut alte posturi dupa si comentariile deja s-au potolit presupun. Atat. Te rog de iertare, daca am fost inoportuna. 🙂
            Nu e loc de suparare si nici nu dau interpretari aiurea spuselor cuiva.

            Apreciază

            • Nuuu, nu e cazul să ceri iertare, nu ai supărat cu nimic! Era, cumva, preventiv. Să fiu liniştită să pot zburda pe potecuţe fără teama că ceea ce scriu ar face trimitere spre ceea ce a fost. 😉
              Te îmbrăţişez cu drag!

              Apreciază

            • luciastroila zice:

              Trebuia să-mi cer iertare, chiar mă bag de fiecare dată unde nu-mi fierbe oala şi pot deranja. Veşnica mea teamă de rupturi ireparabile, senzaţia pe care o am dintotdeauna că sunt datoare să ajut la repararea lor. Nu lua drept sfaturi ceea ce spun eu. Eu nu am fost în stare niciodată să-mi pun ordine în viaţă şi să păstrez ceva deşi am luptat din răsputeri. Ce cădere aş avea să dau sfaturi?

              Apreciază

            • „Şi dacă singur rana nu-ţi legai,
              Cu mâna ta n-ai unge răni străine”….

              Să ne fie bine! Mi-e drag să te ştiu aici, aproape!

              Apreciază

  13. Pingback: Pledoarie pentru o leapşă ratată | Poteci de dor

Lasă un comentariu