Picătura de folk

imagesÎncepând de astăzi, îmi propun ca în fiecare zi de joi, cei care aleg să se plimbe pe potecile mele de dor, să fie însoţiţi de …o picătură de folk. Pentru că asta fac de mai mulţi ani în zilele de joi. Îmi agăţ dorul de chitara unui „trubadur” şi mă las purtată de acorduri…
Într-o zi de toamnă cineva m-a chemat „de urgenţă” şi, fără să mă lase să respir, mi-a spus : „ai trei secunde să spui ceva care te reprezintă”. Am înţeles exact despre ce era vorba şi am spus fără să ezit : folk. A ridicat sprânceana şi, puţin nesigur, a replicat : „aş fi pariat că vei spune poezie”. „Tocmai asta e, folk înseamnă poezie. Şi… ceva în plus”, am spus. Şi folk a rămas… Acel „ceva în plus” m-a făcut să mă îndrăgostesc iremediabil de acest gen. Nu aş putea altfel, cred. E „drog” din fragedă pruncie dar nu vă plictisesc cu amintirile astea acum. În zilele de joi care vor urma veţi găsi aici muzica folk. Dacă voi considera că melodiile descriu perfect ce aş vrea să vă transmit, voi alege să tac. Dacă voi simţi nevoia să „mă descarc”, o voi face.
Pentru „debut” am ales Florian Pittiş .
Pentru că suntem prea aproape de 5 august şi cred că e potrivit să ne amintim…
Şi pentru că într-o zi, pe când aveam vreo 16 ani, cineva m-a întrebat care sunt bărbaţii celebri, de la noi, de care m-aş putea îndrăgosti. Am spus aşa : Florian Pittiş, Tudor Gheorghe, Adrian Pintea şi Ştefan Iordache. Era în vremea când fetele erau îndrăgostite de tinerii care fie cântau, fie dădeau frumos cu piciorul în minge. A fost momentul în care acel cineva a spus „într-un fel îmi pare rău că eşti un copil atât de matur. Dar nu pot să nu recunosc că mi-a crescut inima cât casa. Sunt mândru de tine…”.
Şi pentru momentele în care aproape rămăneam fără aer la Teleenciclopedia auzindu-i vocea.
Şi pentru piesele de teatru.
Şi pentru Radio3net.
Şi pentru că, la ultimul concert, în 14 iulie, la Mediaş, cu toate că era vizibil slăbit, le-a dăruit celor prezenţi toată iubirea lui. Şi le-a transmis că „sfârşitul nu-i aici”.
Şi pentru tot ce înseamnă Moţu’ :

Acest articol a fost publicat în Picătura de folk și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

44 de răspunsuri la Picătura de folk

 1. alinalerca zice:

  Si mie imi place folk-ul 🙂 Cand eram in liceu am participat la festivalul de muzica folk si a fost super.

  Apreciază

 2. alinalerca zice:

  Diana, felicitari!! E chiar foarte tare! 🙂 Sunt placut surprinsa!!

  Apreciază

 3. vax-albina zice:

  Super Diana. Bravo ţie. Dar ştii că, pe vremuri, şi melodiile Flacăra erau tot joia la radio? Că la noi era seară de ascultat şi de îngânat melodii de suflet?

  Apreciază

 4. bursucel zice:

  Nu mai scap eu de dependență neam, Diana! Rămân legată-n veci de Laptop… 🙂
  Îmi place-alegerea de azi… și perspectiva unei Joi cu Folk! 😎
  P.S. Și să știi că nu-i de colo să fii realizatoarea unei emisiuni de poezie și muzică folk! Așa că-i musai să primești Felicitările! 😉

  Apreciază

 5. alma nahe zice:

  Uite cum mă întorci tu în timp, pe când rock-ul alternativ era folk(să nu mă cerți, știu ce spun, numai că îmi codific spusele și-o zic mai mult pentru mine)…nu știi că de la o mică picătură poți învolbura?

  Apreciază

 6. Mugur zice:

  Bună seara!
  Primește-mă, te rog, în clubul tău de folk! Am și motive. Sunt mare amator de folk, sunt ascultător constant al unor emisiuni de gen (acum aștept „Clubul de joi” al Mariei Gheorghiu de pe București FM), sunt începător (de vreo 30 de ani) în cânt, prin câteva cântece preluate și alte câteva compuse de mine. Dar cântatul poți să-l lași deoparte.
  Aș spune că ai călcat cu dreptul, căci Pittiș nu putea fi decât cea mai bună alegere. A ridicat săli în picioare, ne-a adus foarte multă muzică bună la urechi, ne-a dat, pentru prima dată în românia, conceptul de radio pe internet! Și nu ne oprim aici, căci sunt multa de spus despre el!
  Mulțumesc pentru acest articol! Te voi urmări!

  Apreciază

  • Bună seara cu drag! E o onoare pentru mine să am un asemenea oaspete pe potecuţe şi, de acum, în club. Despre Pittiş s-ar putea vorbi zile-n şir dar nu sunt eu în măsură să o fac. Am să las în fiecare zi de joi să „vorbească” muzica….
   Da, ştiu şi de emisiunea Mariei. Şi la radio izbiceni, tot joia, este o emisiune cu muzică folk. Trebuie să fie ceva cu ziua de joi, că prea se potriveşte.
   Eu las cântatul dacă asta vă e dorinţa dar tare m-aş bucura să pot asculta şi eu măcar puţin 😳
   Eu trebuie să mulţumesc şi aştept cu mare drag să ne întâlnim în fiecare joi. Şi nu numai. Aştept şi propuneri 😉

   Apreciază

 7. Pingback: Picătura de folk | Poteci de dor

 8. Pingback: La ceas de seară | Poteci de dor

 9. Floare de mai zice:

  M-aş bucura tare dacă ai relua minunăția asta de rubrică,iubesc folkul şi Ducu Bertzi e interpretul meu de suflet,iar”M-am îndrăgostit numai de ea”melodia de care nu m-aş despărți niciodată.Cât despre alți artişti folk,în afară de cei foarte”consacrați”,ca Hruşcă,Şeicaru,Socaciu,etc,am să mai iau”notițe”de pe Omul cu chitara de la Radio,ca să îți mai propun pentru ascultarea şi încântarea cititorilor,adică a noastră😊.

  Apreciază

  • Mulţumesc, Floare de mai!
   Rubrica asta e cumva legată de o „poveste” de care nu am mai avut timp să mă ocup. Dar nu exclud posibilitatea de a fi reluată.
   Să ai o zi frumoasă!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s